We merken dat het heel heilzaam werkt om met paarden en pony’s bezig te zijn. Al diverse jaren hebben we ervaring opgedaan met onze zorgmanege maar ook met onze rijlessen voor kinderen/jeugd met een bepaalde diagnose in het autistische spectrum. Daarom willen we dit gaan uitbreiden om een nog breder publiek te kunnen bereiken. Daarnaast willen we ook trainingen gaan verzorgen voor mensen die dat nodig hebben in hun privé -en/of werksituatie.

Onderstaande sessies/trainingen zullen gegeven worden door Dinah Krijgsman. Zij heeft zeer veel ervaring en de juiste diplomering op dit gebied.

Kinder-coaching met paarden

Deze training is voor alle kinderen, van kinderen met een diagnose in het autistische spectrum, kinderen met ADD of ADHD maar ook kinderen die een beetje extra aandacht of een steuntje in de rug kunnen gebruiken.  Door met een vriendelijk, volkomen betrouwbaar paard te werken en erop te rijden, waarbij ze aanwijzingen en feedback krijgen, kunnen we kinderen helpen wat rust in zichzelf te vinden en wat zelfvertrouwen op te bouwen.

Prettig is om deze training te geven met de ouder(s) of verzorger erbij. Maar dat is niet perse noodzakelijk. Deze training is in principe individueel, maar in overleg kan er ook met twee kinderen tegelijk gewerkt worden.

Kosten en tijdsinvestering: Een begeleiding van een kind, kost 35 euro per sessie van ca 1 uur.

 

Leiderschapstraining met paarden

Hoe stuur je een groep aan? Hoe krijg je mensen mee? Waarom lukt het soms niet? Op deze vragen kun je heel helder antwoord krijgen door een coaching sessie met een paard te doen. Doordat het paard in het hier en nu op je reageert en Dinah dit naar je terugkoppelt waarom hij dat doet, krijg je een groter inzicht in je zelf als leider.

Deze training kan individueel gegeven worden maar ook aan een groep van maximaal 8 deelnemers

 

Docententraining met paarden.

Als je je zelf als docent wilt ontwikkelen is werken met een paard een hele mooie manier om dat te doen. Dinah kan de manier waarop het paard reageert op jouw aanwijzingen, voor je vertalen naar wat dit met een klas zou kunnen doen. Doordat het paard heel erg in het hier en nu reageert,  en altijd helemaal eerlijk is krijg je glashelder wat je precies communiceert en hoe je precies over komt.

Deze training kan individueel gegeven worden maar ook aan een groep van max. 8 deelnemers

 

Kosten en tijdsinvestering:

Een sessie kost 35 euro per uur, een sessie duurt meestal twee uur. In groepsverband 15 euro per uur.

Sessie met grotere groepen dan 8 personen zijn mogelijk

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op: info@manege-elburg.nl